Tradicija in filozofija

ljubezen do trte in kapljice

Z vinogadništvom se je začel ukvarjati ded Karlo, oče Cvetko pa je v začetku šestdesetih let prejšnjega stoletja vinsko zgodbo zastavil resneje in prideloval iz svojega grozdja izključno odprta vina.

Pri Bužnelih imamo dolgo vinarsko tradicijo, saj je že leta 1964 nono Karlo s svojim vinom oskrboval kar nekaj gostiln v Ljubljani in Domžalah. Prvo vino smo stekleničili leta 1985, leta 1989 pa smo s še nekaterimi drugimi briškimi vinarji ustanovili društvo Brajda. Leta 1984 smo začeli graditi klet in jo leta 1998 še razširili in nadgradili z degustacijsko kupolo ter sušilnico za suhe mesnine.

Naša hišna vina, ki jih pridelujemo na 10 hektarih posestva se odlično dopolnujejo z jedmi, ki jih ponujamo. Ničesar nismo prepustili naključju in vsaka kombinacija je skrbno premišljena. V naboru naših vin je 6 etiket različnih sort, ki vsa nosijo imena članov naše družine. Od belih – rebula, cvetko (bivši tokaj), zvrst elvis belo (chardonay, sauvignon in rebula), do rdečih – merlot in cabernet sauvignon. Leta 2012 smo prvič ponudili tudi penino Karlo, ki jo pridelujemo po klasični metodi. Pohvalimo pa se lahko tudi s posebnim vinom Ledano iz leta 2009. Ledenim vinom, ki ga je prvič pridelal slovenski primorski vinar.

naš ponos... selekcije

facebook tripadvisor instagram

Rezerviraj degustacijo