Karlo

penina

Sorta grozdja

50% Chardonnay, 30% modri pinot, 20% rumena rebula

Letnik

2013

 

fini mehurčki, ki ostajajo...

Vinograd

Kozana in Medana

Sestava tal

Lapor in peščenjak

Vrsta vzgoje

Guyot

Lega vinograda in nadmorska višina

Jugovzhod, od 140 do 180 m nadmorske višine

Fermentacija

V 100% jeklu z dodatkom izbranih kvasovk

Refermentacija in zorjenje

Zorjenje v steklenici: 36 mesecev na kvasovkah

Vsebnost alkohola

13,00% vol

Degustacija

Izbran in permanenten Perlage. Vonj je obsežen, ki prevzame, ima značilne sadne intenzivne arome z izrazito mineralnostjo. Okus v ustih je odličen, ima dolg in vztrajen pookus, izrazita svežina in eleganca ga razlikujeta od ostalih.

Primerna hrana

Pomembna penina za aperitiv, ki se ujame z vsemi jedmi. Svetujemo zlasti v kombinaciji z dodelanimi in kompleksnimi jedmi na ribji osnovi. Zanimivo se poda k jedem iz rdečega mesa in perutnine, ker vinu poudarijo aromo in izperejo okus.

NA TRŽIŠČU OD APRILA 2016

naš ponos

facebook tripadvisor instagram

Rezerviraj degustacijo